Обирджия на пенсионери ще лежи 2 години

Крими

04-12-2015, 14:52

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В два отделни случая - на 5 и 18 март тази година, отнел от възрастни хора в централна градска част парични суми в различен размер

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на 42-годишен мъж за кражба на пари от пенсионери.

42-годишният С. Илиев призна вината си, че в два отделни случая - на 5 и 18 март тази година, отнел от възрастни хора в централна градска част парични суми в различен размер. Деянията са извършени по сходен начин, при продължавано престъпление и опасен рецидив.

Според обвинителния акт, подсъдимият казал на срещната край супермаркет възрастна жена, че познава сина й и иска да му върне дадена назаем дребна парична сума. Той извадил в ръката си банкнота от сто лева и понеже жената нямала възможност да развали сумата и да върне ресто – поканила подсъдимия да я придружи до дома й. Там Илиев успял да отклони вниманието на потърпевшата и откраднал портмонето й с наличната в него сума от 200 лева.

По идентичен начин подсъдимият постъпил с пенсионер край автобусна спирка, като успял да му отнеме парична сума от 100 лева.

Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени на двамата пострадали. 42-год. С. Илиев бе осъден на 2 години лишаване от свобода, които да търпи в затвор при строг режим. Съдебният акт е окончателен.