Стела Енева става лице на Варна 2017

Спорт

03-12-2015, 13:17

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Варна награди изявени варненски спортисти с увреждания

"Успехите на Стела Енева подобават тя да бъде посланик на домакинството на Варна за Европейска младежка столица"

Световната шампионка от Доха и най-добрата ни родна параолимпийка Стела Енева ще бъде посланик на родния си град Варна за Европейска младежка столица за 2017 г. Това каза Лилия Христова - дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна по време на награждаването на изявени състезатели с двигателни проблеми от морската столица.

"Мисля, че успехите и животът на Стела Енева подобават тя да бъде едно от лицата на Варна Европейска младежка столица за 2017 г.", заяви Христова.

Стела Енева, спортни постижения през четири годишния цикъл:

Холандия, Щатсканал през 2012 г. – Европейски шампион в дисциплината тласкане на гюле и сребърен медал в дисциплината хвърляне на диск на Европейско първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Великобритания, Лондон през 2012 г. – Сребърен медал в дисциплината хвърляне на диск и сребърен медал в дисциплината тласкане на гюле на параолимпийските игри.
Франция, Лил през 2013 г. – Вицесветовен шампион в дисциплината тласкане на гюле на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Уелс, Суонзи през 2014 г. – Европейски шампион в дисциплината тласкане на гюле и хвърляне на диск на Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Доха, Катар през 2015 г. – Световен шампион в дисциплината тласкане на гюле и сребърен медал в дисциплината хвърляне на диск на Световно първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Многократен републикански шампион за хора с увреждания.
Завоювана поименна квота за Параолимпийски игри 2016 в Рио де Жанейро.