Община Варна с приз за най-големи инвестиции в туристическата инфраструктура

Туризъм

03-12-2015, 09:36

Снимка:

"Стандарт"

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Представители на бизнеса от Варна също спечелиха награди - за морски петзвезден хотел и за най-добре развиваща се ресторантска верига

Община Варна получи национален приз от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-големи инвестиции в туристическа инфраструктура. Наградата бе връчена на тържество във вторник вечерта, а сред гостите бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев, представители на бранша от цялата страна.

"Наградата е спечелена напълно заслужено, тъй като по време на управлението на кмета Иван Портних бяха инвестирани над 120 млн. лв. в инфраструктура, пряко или косвено свързана с туризма", заяви Георги Щерев от Консултативния съвет по туризъм към община Варна, който получи приза от Наталия Малчева, представител на "Стандарт", медиен партньор на събитието.

Той припомни, че за две години бе изградено дълбоководно заустване на пречистени отпадни води в курорта Златни пясъци, а сега предстои реновиране и на пречиствателната станция в курорта. Напълно обновена бе и пречиствателна станция Варна – инвестиция, която гарантира по-чисти морски води. От града до курортите се пътува вече по нови булеварди, на финала е и проектът за изграждане на пешеходен ринг, който осигурява връзка с много културни забележителности, с Морската градина и Морска гара, допълни Георги Щерев.Представители на бизнеса от Варна също спечелиха награди - за морски петзвезден хотел и за най-добре развиваща се ресторантска верига.