Фолклорен фестивал събира студенти във Варна

Варна Лайф

01-12-2015, 18:38

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни кино, театър и Ретро музей за 8-ми декември във Варна

Амбицията на организаторите на проявата е да стане ежегодна

Първи студентски фолклорен фестивал "Срещи на приятелството" ще се проведе от 5-ти до 7-ми декември. Проявата е организирана от общинската дирекция "Образование и младежки дейности" в партньорство с Медицинския университет, Икономическия университет и Техническия университет.

Фестивалът ще бъде открит на 5-ти декември в 17.00 ч. в Аулата на Икономически университет – Варна. Гала концертът ще се състои на 6-ти декември от 14 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Входът на проявите е свободен.

В първото издание, което стартира в навечерието на студентския празник, освен ансамбли от варненските висши учебни заведения, ще гостуват и състави от Технически университет – София, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Югозападен университет – Благоевград и Лесотехнически университет – София.

Амбицията на организаторите е фолклорната фиеста да бъде не само сцена за изява на студенти, но и да създаде среда за трайни творчески контакти, с цел съхраняване на българската културна идентичност и приобщаване на младото поколение към фолклорното танцово изкуство. Идеята е фестивалът да се превърне в ежегодно събитие през месец декември, в което да бъдат поканени за участие и студентските състави от други европейски университети, обясни Светлана Пасева, началник-отдел "Младежки дейности" в община Варна.