Силен Черно море изпусна Литекс у дома

"Моряците" с боево 1:1 срещу ловчанлии на "Тича"

Черно море записа равенство 1:1 при домакинството си на Литекс в мач от 18-ия кръг на "А" група, игран на "Тича". Симеон Райков откри резултата в 26-ата минута, а Йонсен донесе точката за "оранжевите" в края на първата част.

Определено "моряците" могат да съжаляват, че не взеха победата в тази среща, тъй като изиграха може би най-силния си мач пред собствена публика от началото на сезона..

Пред Китанов в центъра на защитата си партнираха Траян Траянов и Жиньо. На двата бега оперираха Мишо Венков и Дани Георгиев, а по крилата атакуваха Педро Еуженио и Симеон Райков. В средата на терена играта връзваха Стенио и Марк Клок. На върха на атаката бе Матиас Курьор, а зад него Мехди Бурабия.

Мачът на стадион „Тича“ започна в спокойно темпо, като в първите минути, двата тима предпочетоха да действат предимно в центъра на терена, Винисиус Баривиейра и Георги Китанов нямаха никаква работа.

Първата добра възможност в мача дойде едва в 18-ата минута, когато Симеон Райков максимално затрудни стража на гостите. Крилото на Черно море получи топката на ъгъла на наказателното поле, обърна се и стреля силно по диагонала, но бразилският вратар на Литекс успя да избие.

В 25-ата минута Курьор за малко не изненада Баривиейра след опит за центриране. Голмайсторът на домакините пробва пас, но топката изписа странна парабола и прехвърли вратаря, но за негова радост коженото кълбо не попадна в рамките на вратата.

Резултатът в мача бе открит само минута по-късно, а в автор на гола се превърна Симеон Райков. Атакуващият футболист на домакините пое топката след изпълнение на тъч, обърна се и с удар от близо 25 метра по диагонала не остави никакви шансове на вратаря на Литекс, въпреки че той докосна топката.

Футболистите на Лауренциу Регекампф имаха сериозни претенции за дузпа в 34-ата минута, когато след далечен изстрел от фаул, топката срещна ръката на защитник, след което Китанов улови. Главният рефер на мача Станислав Ставров обаче не посочи бялата точка.

Литекс все пак стигна до гол три минути преди края на първата част. Бьорн Маарс Йонсе изравни отблизо с глава след центриране отдясно. При гола за „оранжевите“, домакините бяха с човек по-малко на терена, след като защитникът Жиньо получи травма и точно в този момент получаваше лекарска помощ на тъчлинията, а смяна все още не бе извършена.

Двата тима оставиха интригата за последните минути на втората част. Домакините от Черно море имаха няколко отлични възможности да спечелят трите точки в срещата. Първо Симеон Райков бе изведен отдясно и стреля по-диагонала, но топката премина покрай Педро Еуженио, който не успя да я засече.

В продължението на срещата Тодор Паланков не успя да отправи удар след центриране от корнер, а Матиас Курьор създаде последната опасност в мача, след като проби по дясното крило и пусна пас в малкия пеналт, но никой от неговите съотборници не успя да стреля.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Черно море – Литекс 1:1

Голмайстори: Райков (26); Йонсен (42)

Черно море: Китанов, Траянов, Жиньо (43 Кулибали), Венков, Клок, Стенио (76 Паланков), Георгиев, Бурабия, Еуженио, Курьор, Райков

Литекс: Винисиус, Недялков, Перес, Елтон, Попов, Горанов (46 Нунеш), Станоев, Херни Рохас (68 Виана), Колев, Десподов, Йонсен

Съдия: Станислав Ставров

Жълти картони: Траянов, Кулибали, Райков; Гълъбов, Горанов, Колев

Стадион „Тича“