Съветник на Папазов се отцепи, стана независим

Мисия Варна

30-11-2015, 19:42

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Чапаров инициира създаване на група "Граждани и експерти за Варна" в Общинския съвет

Още преди да започне работа Общинския съвет на Варна вече е с двама независими съветници. Бившият  директор на пристанището Божидар Чапаров, който пое поста от Данаил Папазов и влезе в местния парламент именно от неговата листа, се обяви за независим, часове преди началото на второто редовно заседание на Общинския съвет, което е насрочено за 2 декември. 

Това е вторият градски парламентарист, който още влязъл-невлязъл в съвета, чрез партийна листа се обявява за независим. Преди Чапаров същото направи и неуспелият кандидат за кмет Чавдар Трифонов, който бе и водач на листата на Реформаторите. В деня на първата сесия, минути преди началото й, той обяви, че се отцепва, за да се борел за благото на Варна независимо. 

Сега по негов пример Чапаров също декларира, че ще работи за интересите на варненци, без да е обвързан с партийната листа, с която влезе в Съвета. Бившият пристанищен директор ще инициира и създаването на собствена група в местния парламент. 

Ето и декларацията от Божидар Чапаров

Уважаеми съграждани, варненци,

Появата ми на политическата сцена на Варна бе обусловена от убеждението, моето и на моите съмишленици, че с натрупаните научни знания и придобит в стопанския живот професионален опит мога да бъда полезен на града си. Множеството срещи, които проведохме преди и след приключване на изборния процес, категорично показаха едно - от нас, като общински съветници, се изискваше само да се обединим и работим за интересите на Варна.

В същото време, множеството декларации, които прочетох и чух, бяха в посока кой с кого би искал да работи, ако бъде поканен, кой с кого на никаква цена няма да работи и т. н. Не считам това за градивно, напротив. Считам, че е време да се направи опит личните амбиции и междуличностни конфликти в града да бъдат потушени и Варна да бъде превърната в кауза. Ето защо, след като на 11.11.2015 г. положих клетва да работя за интересите на Варна и варненци, ставам независим общински съветник и инициирам създаване на група "Граждани и експерти за Варна" в Общинския съвет. Желанието ми е групата да се изгради върху обща платформа, съответстваща на вижданията и познанието относно управлението и икономиката на града и възможните перспективи за развитие на Варна.

Основни приоритети по мое убеждение следва да са:

1. Превръщане на Варна в предпочитан град за правене на бизнес, базиран на знанието.
2. Стимулиране на изследователския и иновативен подход при развитието на местната икономика.
3. Ефективна борба с курупцията, съчетана с реални мерки срещу сивият сектор на местната икономика.
4. Развитие на Пристанище Варна като водещо за страната, чрез изграждане на нов интермодален терминал, в съответствие с икономическите и политически приоритети на града.
5. Изграждане на черноморски високо технологичен парк, както и цялостно развитие на морското стопанство, осъществявано в тясно взаимодействие с отрасловите организации.
6. Създаване на условия за превръщане на Варна в университетски образователен център в страната и въвеждане в образователната система на „защитени специалности“, необходими за развитие на икономиката на Варна.
7. Разрешаване на въпросите, свързани с материалната база на спортните клубове в града, съчетано с разработване на методика за подпомагане на детско-юношеския, професионалния, масовия и ветеранския спорт.

Реално ще подкрепям сам или заедно с колеги, които изявят желание за обща работа, политиките в управлението на Варна, гарантиращи на гражданите качество на живот, отговарящи на изискванията на времето. Но и аргументирано ще критикувам/е/ всички действия и решения, които са в ущърб на нашите избиратели.

С уважение: Божидар Чапаров
Общински съветник в ОС-Варна