Стартира общинска антиспин кампания

Животът

30-11-2015, 14:29

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В университетите ще има мобилни медицински кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ

Антиспин кампания под надслов - "Нулева стигма, нулева дискриминация", ще се проведе за осма поредна година във Варна по повод Световния ден за борба със СПИН- 1 декември. Организатори са дирекция "Превенции" към Община Варна, съвместно с консултативни съвет по превенция на ХИВ и СПИН. Кампанията стартира днес и ще продължи до 4 декември.

Програмата включва информационни кампании в 10 гимназии и ВВМУ"Н.Й.Вапцаров", седмица на отворените врати на Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ, в РЗИ- Варна. Ще има и мобилни медицински кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ:

- на 1 декември от 10.00 ч. до 12,30 ч. - Медицински университет "Проф. д-р П.Стоянов"– пред Ректората- на 1 декември от 13,00 ч. до 15,00 ч. - Варненски свободен университет – пред централната сграда- на 2 декември от 10,00 ч. до 12,30 ч. - Технически университет – пред ректората- на 2 декември от 13,00 ч. до 15 ч. - Икономически университетНе на последно място, ще се проведе и дискусионна среща на организациите, работещи по превенция и контрол на ХИВ/СПИН на тема "Стратегии за преодоляване на дискриминацията и стигмата сред уязвими групи по Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".