Камъни от плажа, стари гуми и бутилки за закачлив чар в градината

Варна Лайф

05-08-2015, 22:42

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

38 участници събра конкурсът "Направи си сам: Варна"

Всеки от нас е виждал приказният алпиниум до блок 28 в кв. "Чайка", изработен от морски камъни и дъски. Както и неподправената украса в градинката пред блока на ул. "Кирил Шиваров" 1 от стари гуми и летвички. А също и невъобразимата защита срещу праха и шума от бул. "Цар Освободител", която находчив варненец е изработил за оградата си под ВиК от еднолитрови пластмоси бутилки, оформени като гигантски цветя.

Оказа се обаче, че десетки подобни съкровища има встрани от натоварените пътни артерии и а тях знаят само шепа съседи или приятели на авторите им. Истинско тайно съкровище от самоделна градинка украса открихме - благодарение на вас - във вилните зони край Варна.

Конкурсът "Направи си сам: Варна" започна на 5 юли и приключи на 31 юли. Той е част от проекта "Варна - това си ти", финансиран от ПР агенция "Без име" и фонд "Култура" на Община Варна.

В секция "Видео" ще намерите видеорепортажите за най-интересните ни "находки", заедно с разказа на творците за материалите, изработката и възникването на идеята.

Всички участници ще получат фланелки от конкурса "Направи си сам: Варна". За целта трябва да се свържа с нас на редакционния телефон или да дойдат в редакцията на varnautre.bg на ул. "Тича" 5 между 9 и 17 часа всеки работен ден.

Комплекти от рекламни сувенири ще получат класираните на първите 3 места. Ето и списъкът с победителите:

1 място за Марин Тихолов, който ни очарова със стилната си украса в двора си местността Горна Трака, за която е използвал старо колело и някои от играчките на вече порасналите си деца.

2 място за живеещите във вх, 4 на блок 141 в кв. "Младост" с домоуправител Илия Стефанов, които ни поканиха да видим техните лебеди, изработени от стари гуми. За съжаление, авторът на красивите птици - Васил Вълев, вече не е между живите, но съседите дружно и неуморно се грижат за творбата му и градинката около нея.

3 място за Мария Стаматова, която с помоща на внуците си е измайсторила красиви кашпи от камъни, събрани на плажа.

 

Поощриелни награди получават родителите от детската площадка до бл. 62 във "Владиславово", измислили оригинален начин да я пазят чиста, както и Филип Стефанов от "Акчалар" с неговото розово фламинго.

 

Честито на победителите! Очаквате новите ни конкурси от проекта "Варна - това си ти" на ПР агенция "Без име" и фонд "Култура" на Община Варна.