Дилър с присъда задържан отново

Крими

27-11-2015, 18:42

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закопчаха трима с наркотици за часове в центъра

В ареста остава и 31-годишен варненец, в чийто дом са открити наркотици и преправен газов пистолет

24-годишният Даниел Денев и 31-годишният Красимир Илиев от Варна, обвиняеми в наркодело, остават в ареста, определи Варненският окръжен съд. Двамата са задържани в момент на сделка с 19,40 грама пико, а след извършено претърсване и обиск в дома на Красимир е открито и нерегистрирано огнестрелно оръжие.

Варненският окръжен съд се съобрази със събраните в началния ход на разследването доказателства, включително и свидетелски показания, за да прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което са обвинени. Съдът счете още, че има реална опасност мъжете да се укрият или да извършат друго престъпление. 24-годишният Даниел е задържан 4 месеца преди да изтече 3-годишния изпитателен срок по влязла в сила предходна условна присъда.

Красимир няма предходна съдимост, но е привлечен по две обвинения – за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за незаконно притежание на оръжие. И двете деяния са за тежки умишлени престъпления по смисъла на НК. Определената от ВОС най-тежка мярка за процесуална принуда подлежи на въззивна проверка в 3-дневен срок.