Варненско НПО създаде наръчник за спорта в младежката политика

Мисия Варна

01-10-2015, 11:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детски спортен клуб Юначе търси млади изследователи

Базиран е на редица изследвания и срещи с експерти в областта на спорта

Младежката политика е все по-актуална тема в рамките на ЕС. Чрез нея Брюксел се стреми да насърчи младежите да бъдат по-активни в различните сфери на живота и най-вече икономически. Различните страни в съюза използват различни тактики за работа с младите хора и тяхното приобщаване.

Странно защо спортът сравнително рядко се коментира като удачен инструмент за социална работа с подрастващите. Въпреки че има редица добри практики в тази посока, политическото говорене по темата обикновено се ограничава до образование, социална помощ, доброволчество или изкуства.

Варненската неправителствена организация Юначе разработи наръчник, който дава конкретни съвети и идеи на администрацията как и защо да ползват спорта като инструмент в своите младежки политики. Наръчникът с автор Денислав Георгиев е базиран на редица изследвания и срещи с експерти в областта на спорта и младежката политика. Ще бъде представен както на местната администрация, така и пред работните групи по младежка политика в Брюксел.

Подготовката и издаването на наръчника е финансирано по проект SPORTIDEAS - СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ И ИДЕИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА NEETS ЧРЕЗ СПОРТ по дейност "Младежки проекти – 2015" на Община Варна.