Стела Енева спортист на Варна за октомври

Спорт

26-11-2015, 15:21

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За отбор на месеца пък бе определен плувният отбор на Черно море

Световната шампионка от Доха Стела Енева бе определена за спортист на Варна за месец октомври. Националната ни състезателка по лека атлетика за хора с увреждания изпрати един изключително успешен месец. Параолимпийката завоюва златния медал от Световното първенство в Доха (Катар) в хвърлянето на гюле, като дори регистрира нов Европейски рекорд – 11,14 метра. Стела изкова и сребърен медал за страната ни от същото първенство при мятането на диск с личен резултат от 31, 25 метра.

"Това Световно първенство беше много късно. По принцип леката атлетика е юли и август месец, но понеже се намираше в Доха провеждането му не бе в летните месеци. Провеждането му дори бе планирано за ноември месец, но добре че го изместиха за октомври. Там се води вече зима, но тяхната зима е 40 градуса. Въпреки, че бяхме на място 3-4 дни предварително, за да се аклиматизираме пак ни беше трудно. Доста трудно Световно, имаше 96 държави, към 1 000 участника. Конкуренцията беше силна и наблюденията ми са, че от първенство на първенство постоянно растат резултатите. Например в Сидни Олимпийската титла бе 9 метра, а сега вече е над 11. Представяте си за каква конкуренция става въпрос. На самото Световно първенство напрежението е много голямо, защото ние хвърляме от столчета. Оттук насетне вече трябва да сме живи и здрави и както се казва аз вече съм започнала да тренирам за сега с по една тренировка, но от януари месец вече ще правя по две, защото кога беше Олимпиадата в Лондон, а вече и Рио дойде. Пожелавам на всички, които още не са покрили да успеят да го направят, да бъдат живи и здрави и весели празниви им пожелавам“, разказа Световната шампионка.

За отбор на месеца пък бе определен плувният отбор на Черно море, който спечели сребърните медали в турнира за Купата на България. Плувците на ПСК Черно море спечелиха внушителните 133 медала през сезона.

Състезателят по кик бокс Александър Петров спечели убедително онлайн анкетата за спортист на месеца. Той събра 62.07 % от онлайн гласовете, благодарение на Световната си титла до 81 килограма в стил К1.

Варненското спортно училище също обяви своя номер 1. Това е състезателят по класическа борба 50 килограма Иван Радев. Той е част от отбора на "Локомотив 93". На Балканското първенство Радев взе сребърното отличие, а към него прибави и бронза в отборното.

"Състезанието се проведе в Турция, а представянето ми беше стабилно, защото аз нямах голяма подготовка. Искам да благодаря на тренера и на мойте партньори и на всички тук", каза Ивайло Радев.