Препоръчаха засилване на мерките за сигурност в градини и школа

Животът

25-11-2015, 15:31

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Да се ограничи достъпа на външни лица, съветват от общината

Да бъдат предприети действия по осигуряване на непрекъснато видеонаблюдение на входовете на детските градини и училищата. Това препоръча директорът на общинската образователна дирекция Лилия Христова във връзка със събитията от последните седмици и глобалните терористични заплахи. Съветът бе отправен по време на среща с ръководителите на детските и учебни заведения, на която бяха обсъдени и мерки за сигурност, които следва да предприемат с цел ограничаване на достъпа на външни лица.

По време на съвещанието бяха представени и указания относно старта на новата програма на Министерството на земеделието и храните "Училищно мляко". Тя предвижда децата от детските градини и учениците до четвърти клас да консумират два пъти седмично млечни продукти - прясно и кисело мляко, кашкавал и сирене, произведени от български фирми по държавен стандарт.

Представители на фирмите доставчици, които също присъстваха на срещата, увериха директорите, че всички обекти, в които ще се реализира програмата, ще получат хладилни съоръжения, в които ще се съхраняват млечните продукти. Пред директорите на детските градини и училищата бе представен и проеткобюджета за образование за 2016 г., който е близо 90 млн. лева.