Продължава подмяната на уличното осветление във Варна

Мисия Варна

24-11-2015, 09:12

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Новите лампи ще бъдат управлявани дистанционно чрез софтуер за улично осветление, който позволява пълен контрол и мониторинг в реално време

Около 600 светодиодни (LED) осветителни тела на Philips вече са поставени по улиците във Варна по проект "Интелигентно улично осветление", финансиран по фонд "Козлодуй".

В края на миналата седмица приключи инсталирането им по бул. "Осми Приморски полк" в отсечката от бул. "Цар Освободител" до бул. "Васил Левски". От утре започва вторият етап от подмяна на осветлението по бул. "Княз Борис I" - от кръговото кръстовище на сп. "Почивка" в посока курортните комплекси, съобщиха от общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Първият етап - от Икономическия университет до "Пикадили парк", както и подмяната на част от осветлението в района на летището, вече са факт.

Проектът "Интелигентно улично осветление", предвижда да бъдат подменени общо 2736 осветителни тела - последно поколение, предназначени за транспортни артерии с високи изисквания към светлинната среда. Новите лампи ще бъдат управлявани дистанционно чрез софтуер за улично осветление, който позволява пълен контрол и мониторинг в реално време, включително и подробен анализ на системните дейности, проследяване и отчитане на разхода на електрическа енергия. Софтуерното и хардуерното осигуряване на интелигентното улично осветление ще бъдат изградени като отворена система, с възможност за поетапно покриване на целия град.