Условна присъда за блудство

Крими

23-11-2015, 14:45

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Потърпевшата успяла с чанта си да удари нападателя и да се развика, при което той я пуснал и избягал

23-годишен младеж от Русенско получи условна присъда за блудство. М. Мехмедов бе осъден на 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

Пострадалата е пълнолетна, а историята е от вечерта на 12 юни миналата година. В градинка край жилищен блок в квартал "Левски" девойката се прибирала по тъмно сама след работа към дома си. Момичето се движело към входа на блока си по пътека със засадени край нея дървета и храсти, когато подсъдимият изненадващо й преградил пътя и започнал със сила да я влачи към храстите. Потърпевшата успяла с чанта си да удари нападателя и да се развика, при което той я пуснал и избягал.

23-годишният Мехмедов е с чисто съдебно минало до момента. Той бе осъден да заплати на пострадалата сумата от 3000 лева за претърпените в резултат на деянието неимуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.