Анонимните предупреждават за 8 възможни атентата днес

Новините

22-11-2015, 10:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ИД са по целия свят

Международната хакерска група Анонимните се добра до данни за планирани за неделя атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, пише Daily Expres, цитиран от Фокус. Мишена на кървавите удари са основно места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници. 
В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от Ислямска държава са световните демонстрации по борба в арена "Филипс", твърдят Анонимните в свое изявление. Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Рождество Христово, концертът на американската хеви-метъл банда "Five Finger Death Puch" в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите. Анонимните съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти. Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ИД са по целия свят. 

Анонимните публикуваха списък със събитията-цели на атентаторите:

• Събитие Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Париж)
• Концерт Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Париж)
• Демонстрация на Collectif du Droit des Femmes, група, защитаваща правата на жените (Париж)
• Честване на празника на Христа Царя(Рим)
• Събитие Al-Jihad, One Day One Juz (Индонезия)
• Концерт на групата Five Finger Death Punch (Милано)
• Университетски Пасторален ден (Университета "Свети дух", Ливан)
• Кеч мач WWE Survival Series (Атланта).

Според "Анонимните" "не е 100% сигурно, че изброените събития са в опасност", но предупреждават хората да бъдат внимателни и да посетят изброените събития "на своя отговорност".


Ново видео-послание, разпространено в събота от джихадистите, съдържа тежки заплахи и гневни обвинения спрямо управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. Конкретна мишена е президентът Реджеп Ердоган, а видеозаписът показва защо – заради срещите му с президента на САЩ Барак Обама, с руския държавен глава Владимир Путин, с бившия лидер на Иран Махмуд Ахмадинеджад и с водача на световната католическа общност Папа Франциск.