Черно море взе пета победа в НБЛ след обрат срещу Ямбол

Спорт

21-11-2015, 20:10

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци спечелиха като гости с 83:73

Баскетболистите на Черно море Порт Варна записаха пета победа от началото на сезона в НБЛ. В мач от седмия кръг варненци гостуваха на Ямбол и обърнаха съперника за крайното 83:73. Домакините тръгнаха силно и имаха двуцифрена преднина, но постепенно "моряците" намериха играта си, а след почивката се справиха по-добре в решителни моменти и спечелиха. Така варненци продължават да делят второто място с баланс 5:2, а ямболии делят осмото с 1-6. В следващия кръг "моряците" приемат Лукойл Академик, а Ямбол гостуват на Спартак Плевен.

Ямбол започна добре двубоя и с няколко поредни успешни нападения. Със серия от 10:2 тимът се откъсна с 11 точки напред, а след края на първата част разликата бе 10. Варненци обаче започнаха втората с 10:2 и намалиха, а скоро след това и поведоха. В последните три минути на полувремето обаче Ямбол завърши със серия от 10-3 и така имаше аванс от 5 точки на почивката.

Играта бе равностойна през цялата трета част, след като в началото гостите се доближиха. Те и поведоха, а с тройка на Алексиев точно преди края на третата част дръпнаха с 5 точки. Те продължиха да са напред и в последната четвърт, но домакините стояха близо. При малко повече от четири минути до края Нацкин вкара тройка за гостите, с която разликата стана 7 точки и до края бе запазена.

Гостите успяха в 11 опита от тройката от 31 срещу 7 от 24 за домакините, което даде и разлика.

Най-силно за победителите игра капитанът Пламен Алексиев, който завърши с 28 точки и 4 асистенции. Ангел Нацкин се отчете с 15 точки и 5 борби, а дабъл дабъл от 11 и 10 имаше Никола Маравич.

За домакините с 18 точки завърши Станислав Говедаров, а по 17 имаха Милиян Боцка и Боян Радетич (9 борби).