На пазар: Цената на доматите падна на лев

Предлагат райска ябълка за 1,80 лв. за кг

Доматите и краставиците поевтиняха в края на седмицата, показва проверка по варненските пазари. Килограм от първите вече може да се купи за лев, а краставиците вървят по 1,80 лева. По 1 лв. струват и морковите и зелето, лукът върви по 1,20 лв., а картофите – по 0,80 лв.

Камбите, корнишоните и карфиолът запазват цена от 2 лв. за килограм. Патладжан може да си купите срещу 3,50 лв. за кило. Спанакът е поевтинял и вече може да се намери и за 3 лв. за кило. Ако искате да добавите към вечерята люти чушки, ще трябва да отделите 4 лв. за килограм.

Няма съществена промяна в цените на плодовете. По 2 лв. върви килото на крушите, грейпфрутите и кивито, гроздето струва 1,80 лв. Срещу 2,20 лв. може да се подсладите с банани, а срещу 0,90 лв. – с ябълки. По 8 лв. за кило вървят малините. На пазара се предлага и райска ябълка, килограм от която струва 1,80 лв.

Няма промяна и в цената на рибите. Най-евтин е гюмюшът - 2 лв., следван от граца, който върви по 2,50 лв. и от цацата, струваща 3 лв. 5 лева е цената на килограм кефал, сафридът е 6 лв. Скумрията върви на цена между 4 и 5 лева.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар