Варненски комплекс номиниран за луксозно строителство

Парите

19-11-2015, 16:41

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Напълно конкурентни са и индустриалните сгради

Варненският комплекс "Evergreen" е сред номинираните за годишните награди за луксозно строителство Luxury Property Awards 2015, които ще бъдат връчени на церемония тази вечер в столицата. Номинацията за морската столица е в премиум-класа в жилищното строителство. По традиция последното е водещо в луксозния сегмент, като начело са строителните компании в София и във Варна. Сред номинираните е един от лидерите в луксозното ни строителство - фирма Бигла 3 с най-новия й проект - жилищна сграда "Изгрев" в София.

Напълно конкурентни в луксозното строителство са и индустриалните сгради. Бараж Груп получи номинация за луксозната индустриална сграда сервизен център и шоурум "Мегатрон". 

С номинации за успешни проекти в благоустройството са и малки и не толкова големи общини. Община Мирково, която е в Топ 6 по усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони, е сред номинираните общини от строителните Оскари. Само за периода 2007 – 2013 г. са усвоени 27 милиона лв.

Мащабните строителни дейности в София, в които са привлечени 35 строителни компании за т. г., както и луксозните новооткрити метростанции, също отредиха заслужена номинация на Столична община. С десетките си инфраструктурни проекти община Челопеч също получи номинация за престижните статуетки.

Призьорите ще получат почетни плакети, престижни статуетки, както и подаръци от спонсори. За празничната програма организаторите са подготвили звездно музикално шоу с легендарната Джина Иванова от Трамвай № 5, фолклорната любимка Поли Паскова, 9-годишната цигуларка Цвети Данкина, танцьори-акробати и други.