Шуменец, разследван за блудство с 5 годишно, остава в ареста

Крими

17-11-2015, 11:40

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Алексиев е агресивен, с множество хулигански прояви, склонен към насилие спрямо беззащитни жени и деца

Румен Алексиев, разследван за блудство с 5 годишно момченце ще продължи да обитава шуменския арест, след като днес състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на Шуменския окръжен съд. Той е в ареста от 14 юли тази година. Блудството е извършено на 9 юли в Шумен. За това деяние, извършено и при условията на опасен рецидив законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор. Нещо повече. Веднага след деянието той се е укрил.

Днес и втората съдебна инстанция намери още, че до настоящия момент са събрани и изключително много доказателства, че Алексиев е агресивен, с множество хулигански прояви, склонен към насилие спрямо беззащитни жени и деца. Румен е осъждан два пъти за кражба и за грабеж с ефективно наказание, търпяно 2 години в затвор. Съдебно психиатрична експертиза е установила, че обвиняемият е дисхармонична личност, която често взима неправомерни асоциални решения и с това става обществено опасен. Алексиев многократно е лекуван в психиатрични заведения и заради влошеното му здраве защитата иска по-лека мярка за принуда.

Както представителят на държавното обвинение, така и апелативният съд считат, че медикаментозното лечение, което е предоставено на обвиняемия в условията на шуменския арест гарантира здравословен статус, съвместим с пребиваването в местата за лишените от свобода.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди постоянната мярка за неотклонение спрямо Румен Алексиев, разследван за блудство с 5 годишно момченце е окончателно.