Таксиметровите шофьори подготвят национален протест

Животът

17-11-2015, 09:35

Снимка:

VarnaUtre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задължават таксиметровите фирми да наемат шофьори

Очаква се на него да се съберат над 6 хиляди коли от София и страната

Таксиметровите шофьори готвят протест в София на 4 декември. Причината – Парламентът отхвърли поправката в Закона за автомобилните превози, която трябваше да върне стария ред на работа на таксиметровите компании, допускащ превозът да се извършва от "лица от името на регистрирана такси компания", информира БНТ.

Сега фирмите трябва да назначат на договор шофьорите, които работят за тях или самите шофьори да се регистрират като превозвачи. Промените влизат в сила на 21 ноември тази година. Това ще остави 20 хиляди водачи без разрешителни.

За БНТ председателят на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов заяви, че протестът ще продължи до изпълнение на исканията им. Очаква се на него да се съберат над 6 хиляди коли от София и страната."Протестът ще се проведе на 4 декември като формата ще бъде три лъча, които ще тръгват от входните точки на София – бул. "Цариградко шосе", бул. "Ботевградско шосе" и бул. "Царица Йоана". Тези три лъча ще се съберат в центъра на София около парламента. Другото решение е, че докато не се намери развръзка на този проблем, колите ще протестират непрекъснато", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи.