Спасиха "пострадал" при катастрофа младеж

Жертвите на пътя са се увеличили драстично

Демонстрация по спасяване на пострадал при катастрофа младеж събра варненци пред Катедралния храм днес на обяд. Проявата бе повод Световния ден за възпоменаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Полицаи и пожарникари измъкнаха млад мъж от катастрофирал автомобил, след което го пренесоха до линейка.

"Световният ден за за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия е само малка част от веригата, която се опитваме да променим. Тази година за съжаление жертвите по пътищата в нашата страна драстично се увеличиха. Не само днес, а всеки ден трябва да осъзнаваме, че човек е потенциална жертва на ПТП и да се стараем да опазим децата си и другите около нас", апелира народният представител от ГЕРБ Нели Петрова, която бе сред зрителите на демонстрацията. Преди няколко години народният представител изгуби дъщеря си - Лора Казанлева, която бе блъсната на пешеходна пътека във Варна.

Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата в цялата страна стотици хора губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително, значителен е и броят на пострадалите с увреждания за цял живот.

На 15 ноември отдаваме дълбока почит към жертвите и изразяваме и нашата дълбока благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които ежедневно оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.