Засилиха мерките за сигурност във Варна

Полиция и жандармерия на възлови места в града

Засилено полицейско присъствие вече са забелязва на възлови места във Варна. Екипи на полицията и жандармерията са позиционирани в района на жп-гарата, автогарата, летището и други стратегически обекти. Осигуряването на допълнителни полицейски сили е с оглед повишаването на сигурността след атентатите в Париж.

Решение за повишаване на мерките за сигурност в страната бе взето на спешно заседание на Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията вчера. На срещата бе отчетено, че за страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха, но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката.

Ще бъдат засилени и нивото на граничен контрол на външните граници, на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България, както и обезпечаването на масовите мероприятия, на които може да има съсредоточаване на голям брой хора.

Оперативният щаб следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби. Препоръчва се на българските граждани, при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция.