Черно море удари Балкан в здрав мач

Спорт

14-11-2015, 19:14

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Балкан 83:80 (фоторепортаж)

Пред собствена публика варненци надделяха с 83:80

Черно море Порт Варна постигна четвърта победа в НБЛ от началото на сезона. Варненци спечелиха домакинството си на Балкан с 83:80, а мачът в зала "Христо Борисов" ще се запомни като здраво дерби.

"Моряците" поведоха с разлика в началото, но мачът се реши в края, след като ботевградчани не само се върнаха, но и повеждаха няколко пъти. Така двата отбора се изравниха в класирането и делят второто място с баланс 4:2. Следващата седмица варненци ще гостуват на Ямбол, а ботевградчани приемат Спартак Плевен.

Първото откъсване в мача дойде, когато домакините вкараха 6 поредни точки, за да дръпнат с толкова. След това при 3 аванс за тях те направиха серия от 7:0 и направиха разликата двуцифрена. Тя стигна до 16 точки след начало от 5:0 на втората четвърт, но балканци намалиха и до почивката разликата се движеше около 10 преди да падне до 8 малко преди нея.

След паузата ботеградчани продължиха да гонят съперника и успяха да поведат в резултата. Черноморци обаче не позволиха това да остане така за дълго и дори дръпнаха с 4 точки, но след края на третата част разликата бе само 1 след тройка на Марко Бъркич. Последната четвърт вървеше кош за кош и никой от двата тима не успя да се откъсне. При малко повече от минута до края Пламен Алексиев изведе домакините напред с 2 точки, след което последва грешка за гостите. След това отново Алексиев се разписа за +4, но Острев върна надеждите на гостите с кош и наказателен удар. Алексиев обаче пак бе точен от линията, а в последните секунди домакините удържаха.

Варненци спечелиха мача, въпреки че Балкан вкара цели 13 тройки, а те имаха едва 5. "Моряците" обаче успяха в 28 от 34 наказателни удара, докато гостите бяха 11 от 15.

ФОТОРЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

Капитанът на домакините Пламен Алексиев бе най-добър за успеха с 20 точки, 7 асистенции и 3 борби. Никола Маравич се включи със 17 точки и 5 борби, а Симеон Илиев имаше 14 и 5.

За гостите 16 точки имаше Цветослав Отстрев, а по 15 Душан Цветкович и навършилият 30 години днес Мартин Маринов.