Черно море отстъпи на втория в Румъния в контрола

Спорт

14-11-2015, 15:44

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Виторул (фоторепортаж)

"Моряците" паднаха от Виторул с 1:2 на реновирания стадион в Балчик

Черно море загуби от Виторул с 1:2 в контролна среща, играна на реновирания стадион в Балчик. Педро Еужение откри за "моряците" през първата част, а през второто полувреме гостите от Румъния стигнаха до гол чрез Флорин Чернат.

Никола Спасов започна с експериментален състав поради отсъствието на осем титуляри. На вратата започна Чанович, който бе заменен през второто полувреме от Илия Николов. В центъра на защитата си партнираха Мамуту Кулибали и Траян Траянов. На левия бек започна Жиньо, а на десния - младият Мартин Костадинов. По крилата атакуваха Педро Еуженио и Илиян Неделчев. В средата на терена играта връзваха Тодор Паланков и Дани Георгиев. На върха на атаката Спасов пусна двойката Матиас Курьор и Вареа.

На гостите играта връзва Янис Хаджи, който е син на най-големия румънски футболист Джика Хаджи. Последният наблюдава отстрани изявите на наследника си.

Проверката започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите в нощен клуб в Румъния миналата седмица.

В 39-ата минута варненци откриха резултата. Играещият като ляво крило Педро Еуженио получи пас с пета от Матиас и опъна мрежата с нисък удар - 1:0. Малко преди това гостите удариха греда, след удар с глава на нападател на Виторул.

В 63-ата минута румънците изравниха резултата след удар на Флорин Чернат от фаул. В 78-ата минута Траян Траянов напусна, след като удари коляното си с това на съперник, и като централен защитник заигра Живко Петков. Три минути по-късно Виторул излезе напред. Резервата Танасе прехвърли вратаря за 1:2. В 85-тата минута Шриърс напусна играта и на негоо място влезе Николай Минков. В последните минути на мача Симеон Райков пропусна да изравни резултата. 

Съставите
Черно море: Чанович, Костадинов, Траянов, Кулибали, Жиньо, Еуженио, Георгиев, Паланков, Неделчев, Курьор, Вареа

Виторул: Бузбуки, Бензар, Боли, Цару, Митаке, Филип, Чернат, Атанович, Янис Хаджи, Николица, Кицу
Градски стадион „Балчик”, 100 зрители