Рождественски салон на изкуствата събира 16 събития във Варна

Варна Лайф

13-11-2015, 17:37

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Градската галерия ще бъде домакин на изложбата "30 парижки нюанса"

16 културни събития в арт залите на Радио Варна, Градската художествена галерия и Фестивалния и конгресен център са включени в тазгодишното издание на Рождественския салон на изкуствата, организиран от дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Проявата е под патронажа на кмета Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Салонът стартира на 4-ти декември, когато пианистът, певец и композитор Живко Петров ще представи творби, събрани в нов диск. В програмата са включени още изяви на тримата тенори, акустичния "Пиано-бар без куверт" на Нелко Коларов и компания; обработки на народни песни и класически стихотворения в "Моята молитва" с Бойка Василева и нейните колеги; "Коледната мания" с дует "Мания" и децата от студио "Да"; концертите на трите хора от школа "Морски звуци"; органов концерт на Нева Кръстева; класически шедьоври от Стефан Бояджиев, Рустам Губкин и Лиляна Кондова; нови вариации на госпъл концерта, аранжиран от Страцимир Павлов за ММФ "Варненско лято"; концерт на проф. Марио Хосен и Виенския оркестър "Камерата Орфика".

Градската галерия ще бъде домакин на изложбата "30 парижки нюанса" на Пиер-Етиен Же и рецитал на бразилското класическо дуо "Барето", в галерията на НЧ "Просвета" в Аспарухово ще бъде подредена изложба живопис и скулптура. За любителите на литературата са предвидени две срещи - с варненски сатирици и с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Входът на всички събития е свободен, с изключение на концертите на Нева Кръстева и на проф. Марио Хосен.