Измамник преметна пациент във Военна болница

Крими

13-11-2015, 17:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Виновникът направил опит да се укрие, което е наложило той да бъде обявен за общодържавно издирване

Районен съд - Варна наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 60-годишен мъж, привлечен като обвиняем за измама - престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 60-годишният П. С., спрямо когото на 12 ноември тази година е предявено обвинение затова, че месец по-рано (на 11.09.2015 г.) е причинил имотна вреда на пациент на Военноморска болница, като го въвел в заблуждение, че ще внесе на касата на болницата предоставена му на ръка парична сума за подмяна на става. Предвиденото от закона наказание за подобно деяние е лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието. Налице са данни по делото, че обвиняемият е направил опит да се укрие, което е наложило той да бъде обявен за общодържавно издирване. Освен това, деянието за 60-годишния мъж се явява извършено в изпитателния срок на влязла в сила присъда спрямо него за обсебване (престъпление по чл. 206, ал. 3 от НК). С цел да ограничи възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 18 ноември от 13 часа.