Година и 4 месеца затвор за наркотици на стойност 21,50 лева

Крими

13-11-2015, 14:41

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дилърът ще излежава и предходна присъда

С подписването на споразумението Габриел Иванов се отказва от разглеждане на наказателното дело по общия ред и се признава за виновен по отправеното обвинение.

На 4 юни, тази година, Иванов в съучастие като съизвършител с 26-годишния Атанас П. държал с цел разпространение и без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества. Намерени са марихуана е с общо нетно тегло 3,45 грама, на обща стойност 20,70 лв., както и метамфетамин с брутно тегло 0,03 грама на стойност 0,75 лв.
С подписване на споразумението Габриел Иванов приема да изтърпи наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 4 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим, като се зачита времето на предварителното му задържане. Съдът намира още, че следва да бъде приведено в изпълнение наказанието "лишаване от свобода" за срок от 3 месеца, наложено от Варненския районен съд на Иванов по друго наказателно дело, тъй като новото престъпление, за което е осъден в Окръжен съд Варна, е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

По отношение на другия обвиняем за държане на наркотици Атанас П. производството ще се разглежда по общия ред.