Стягат протест срещу високите цени на винетките

Парите

13-11-2015, 13:38

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Близо 400 души са заявили желание да се включат в демонстрацията

Протест срещу високите цени на винетките набира скорост в социалната мрежа Facebook. Идеята е участниците да се съберат в 13 часа на 28 ноември в големите градове, като желание да се включат в демонстрацията във Варна вече са заявили близо 400 души. На този етап плановете са недоволните да се съберат пред Катедралата, след което да се отправят на шествие до сградата на общината.

"Нека този път бъдем единни в цялата страна. Нека бъдем народ. Нека бъдем българи. Нека покажем какви хора живеят в България. Нека разберат, че сме живи и след 25 години все още сме тук”, призовават организаторите, които подчертават, че е крайно време българите да отворят очите си.

"Не може винетка да струва 97 лв. при минимална работна заплата 360 лв., а в Швейцаря, която е на светлинни години по отношение на стандарт на живот, да струва по-малко", отбелязват още инициаторите на протеста.

Основното искане е винетната такса да се плаща на място в пунктове само за път, по който искаш да караш, а не по който се налага. Всяко решение на правителството, засягащо работещия народ да се съгласува с него, а ако не може да прави това, да подаде оставка, настояват още недоволните.