Мотористи събират средства за пострадал при катастрофа събрат

Животът

13-11-2015, 10:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Правят стънт и дрифт шоу на бившата циркова площадка

Благотворителна инициатива ще съпътства закриването на мотосезон 2015 във Варна. Целта е да се помогне на 21-годишния Ивайло Добрев от морската столица, който се нуждае от протеза на крака след претърпяна катастрофа. Очаква се в града да се съберат около 1000 привърженици на двуколесните возила от цялата страна.

Благотворителното закриване на мотосезона ще се случи на бившата циркова площадка на бул. "Сливница" утре, 14 ноември. Организаторите от мотоклуб "Диви деца" са се погрижили за озвучаване, както и за поставяне на ограждения за отделяне на превозните средства от зрителите. За реда по време на петчасовото мотошоу ще се грижат и 30 охранители.

Атрактивно стънт и дрифт шоу, в което ще се включат и автомобили, обещават на зрителите организаторите. Проявата няма да попречи на свободното преминаване на гражданите и на движението на превозни средства в района. Не се допуска и използването на лазери и прожектори.

Това е поредна инициатива в подкрепа на Иво. Неотдавна приятелите му направиха уникално шоу с мотори на 155-ия километър на автомагистрала "Тракия", в района на аварийната самолетна писта между Пловдив и Чирпан.

Младият мъж претърпя катастрофа на 26 юли тази година. След последвали 5 операции се налага лекарите да ампутират крака му. Иво се нуждае от бедрена протеза с електронна коленна става, чиято стойност е 50 000 лева.