100 000 се възползвали от директната линия Варна - Истанбул

Туризъм

12-11-2015, 18:27

Снимка:

Летище Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Полетите се изпълняват ежедневно

100 000 са вече обслужените пътници по направлението Истанбул – Варна – Истанбул. След успешния старт на директната линия до турския мегаполис в средата на миналата година, авиокомпания Turkish Airlines увеличи честота на полетите си през зимния сезон и те се изпълняват ежедневно.

Часовете на пристигане на летище Варна в понеделник, четвъртък и събота са в 15:00 часа, във вторник и неделя в 16:05 часа, в сряда и петък в 14:20 часа местно време. Часовете на излитане в съответните дни са 15:50, 17:00 и 15:15 местно време. От откриването на линията до момента са обслужени общо 530 полета.

"Щастливи сме, че Turkish Airlines са наши клиенти вече година и половина. Редовната линия Варна – Истанбул дава възможност на хората от Варна и региона да стигнат до турския мегаполис за по-малко от 45 минути. Убедени сме, че маршрутът Варна – Истанбул има потенциал за бъдещо развитие", заяви Улрих Хеппе, изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт".

"Вярваме в тази страна и нейния потенциал и затова искаме още повече да допринесем за българската икономика. Варна, която е най-важният туристически град в България, предоставя възможности за удобни връзки с различни дестинации по света през Истанбул. Откакто Turkish Airlines бе посрещната на летище Варна линията показва непрекъснато и стабилно развитие през лятото на 2014 и 2015 година, изпълнявайки съответно 7 и 14 полета седмично", каза Мерт Дорман, вицепрезидент продажби за Източна Европа и Балканите в Turkish Airlines.