Фермата за животни в Орешак закъса за храна

Животът

12-11-2015, 15:55

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Понита учат деца в Орешак

Спешно са необходими сено, слама и зърно

Животните от фермата в Орешак останаха без храна за зимата. Това се случва за първи път от десет години насам, съобщават стопаните, които отправят апел за помощ. Засега благодарение на кампанията "Благотворителност и спорт" е набавена храна само за кучетата. Всички останали животни обаче са в критично положение.

"До тази мъчителна година сме успявали с общи усилия до края на август и началото на септември да заредим 500 бали слама, поне 300 бали сено или люцерна, както и голямо количество зърно. В момента нямаме нищо.... Молим се за чудо!", заявяват от сдружение "Приятели на четири лапи", откъдето посочват, че спешно са необходими сено, слама и зърно.

От организацията обръщат внимание, че скоро може времето да се развали, а тогава пътят до фермата ще стане почти непроходим. Ако остане без зареждане за зимата приютът за спасени животни е обречен, предупреждават от "Приятели на четири лапи". Вече са доставени няколко чувала зърно и бала слама. Стопаните имат и оферта за слама по 2.50 лв, сено по 4.50, люцерна по 5 лв, зърно по 35-40 ст кг.