Варчев: Съдийството не ме интересува, Черно море трябваше да спечели

Спорт

12-11-2015, 14:11

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баскетболист на Черно море отнесе глоба

Трябва да бием Балкан, след като искаме да сме в играта за медали

Отборът на Балкан е много силен. Тази година направиха добра селекция. В събота ще бъде много трудна срещата, но ние ако искаме да сме в играта, в борбата за медали, тази среща просто трябва да я спечелим. Пък колко са силни Балкан не ни интерсува, интерсува ни ние да играем според възможностите си. Това заяви преди срещата от 6-тия кръг на надпреварата в Националната баскетболна лига Симеон Варчев. Сблъсъкът е в събота от 17 ч. в зала "Христо Борисов" във Варна.

Той каза още, че наказанията на съдиите от срещата срещу "Берое" са много символични. "Какво означава да ги накажеш един мач. Двубоят си е минал, ние сме загубили, те са били причината или част от нея и ги наказват един мач да не свирят. Според мен като ще ги наказват, да ги накажат за един месец, половин година, т.е. по-сериозно наказание", коментира вицепрезидентът на клуба.

"Тези наказания са символични. Не знам защо така се е получило. Какво искат тези съдии не мога да разбира. Доколкото знам президентът на федерацията не толерира никого. Какво ще спечели българският баскетбол от това, че тези съдии са свирили така че Берое да спечели?", каза Варчев пред клубния сайт.

"За подаване на контестация в баскетбола трябва да има формално нарушение на правилника, но в случая няма такова, а има тълкувание на съдията. Това не е от не можене, в последните минути на срещата е имало тенденция 100%. В спорта всичко не е еднозначно. За загубата съдиите си имат своята вина и тя си е тяхна, но никой не е пречел на Симеон Илиев в последните 2 секунди сам срещу коша да не вкара. Ако беше вкарал мачът свършваше и нямаше да има продължение", коментира още той.

Според него за изминалите 5 кръга отборът на Черно море Порт Варна играе много противоречиво.

"И в един мач, и в два различни двубоя, ги виждам по различен начин. Още не са станали това, което трябва да станат. Това, което тряблва да се промени е, че съдии, не съдии, ние трябва да побеждаваме, след като сме по-добри. В Стара Загора е трябвало да спечелим тази среща, пък съдиите как свирят не ме интерeсува. Паднахме от Спартак (Пл), който се представя наистина добре, но последните 6 - 7 г. не ни е побеждавал в Плевен, но ни победи във Варна", посочи вицепрезидентът на клуба.

"През тази година има повече равностойни отбори в първенството, но това не означава, че ние трябва да правим отстъпление. Минималната цел пред Черно море Порт Варна е борба за медали", завърши Варчев.