БСП-Варна иска бърз конгрес на партията

Новините

12-11-2015, 13:42

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Социалистите ще търсят нова линия на поведение

Незабавен старт на пълен цикъл отчети и избори и бърз конгрес на БСП още в началото на следващата година поискаха членовете на ГС на партията във Варна. На заседание вчера те упълномощиха председателя на организацията Борислав Гуцанов да постави въпроса пред Националния съвет, който ще се събере тази събота в София.

На практика това означава, че трябва да се проведат отчетно изборни конференции на районните организации на партията, на които ще се избират ръководни органи и делегати за конгреса. След това ще бъде свикана и градска конференция.

"Кога във времето ще стане това зависи от решението на Националния съвет и дали ще приеме предложението за бърз конгрес. Ако го направи ще бъдат уточнени и графиците за събранията на основните партийни организации, на районните и после на градската конференция", обясни председателят на ГС на БСП Борислав Гуцанов.

На заседанието на Градския съвет беше направен анализ на резултатите на партията от местния вот. Несъмнено представянето на БСП в национален план и по места е тежка загуба и причините за това са много и комплекси, коментираха членове на съвета. Точно заради това те поискаха бърз конгрес, чрез който да се определи нова линия на поведение, която да върне доверието на хората и да докаже, че БСП е единствената алтернатива на сегашното управление.

Гласувано беше и решение на следващото заседание председателят Борислав Гуцанов да направи предложение за актуализация на състава на Изпълнителното бюро на организацията. След това ще бъда съставена и работна група, която да набележи конкретни мерки в работата на градската структура на БСП.