Веско Жеков не се яви на делото срешу Марешки заради заплахи

Крими

11-11-2015, 16:16

Снимка:

Frognews.bg/ архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разпитват 17 свидетели по делото срещу Марешки

Съдят Марешки за изнудване и побой

Отложиха го за 22 януари 2016 г.

Заплахи са възпрепятствали бившия полицай Веселин Жеков да свидетелства по делото за рекет срещу Веселин Марешки и Красимира Колева. Това стана ясно от молба, депозирана в Окръжния съд, с която Жеков обяснява причините за неявяването си.

Експолицаят, както и свидетелят Бранимир Костадинов трябваше да бъдат разпитани във второто заседание по делото вчера. И двамата присъстваха в сградата на съда. Заради проточването на разпитите на останалите свидетели обаче и по настояване на защитата на Марешки и Колева, бе взето решение експолицая и Костадинов да дадат показания днес.

Пред съда Жеков заяви, че няма пречки това да се случи, независимо, че живее в София и е с мярка подписка. На излизане от съдебната сграда обаче към него се приближили 4-5 едри мъже, облечени в тъмни дрехи и с шапки, един от които му казал, че ще се разправят с него малко по-късно.

Жеков не отговорил, а се качил в колата си и потеглил. Малко по-късно забелязал, че го следва друг автомобил, разказва той в молбата си. "Поради тази причина не мога да се явя в съдебната зала, тъй като се страхувам за сигурността си. Желанието ми беше да дам показания по делото, с които да потвърдя тези, които съм дал пред следовател", заявява Веселин Жеков.

Според обвинителния акт Марешки е платил на експолицая 25 000 лева, за да окаже натиск върху управителя на пицарията "Ред хот" Асен Миланов и той да започне да плаща сумите за наема на заведението на аптекарския бос. Заради неявяването на Жеков делото срещу Марешки бе отложено за 22 януари 2016 г.