Искат допускане на свидетели на делото за избора на съветниците

Архив Варна

10-11-2015, 17:38

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жалбоподателите оспориха протокола на ОИК като документ, който некоректно отразява изборните резултати

Варненският административен съд даде ход на административното дело по жалбата срещу избора на общинските съветници. Резултатът е оспорен от коалицията "Живот за Варна", АБВ, БСП, коалицията "Кирил Йорданов кметът на Варна" и още 12 кандидати за съветници.

В откритото съдебно заседание процесуалните представители на жалбоподателите и самите те изтъкнаха доводи за опорочаване на изборите, като въведоха конкретни доказателствени искания и посочиха допълнителни доводи, сочещи за допуснати нарушения от секционните избирателни комисии. Посочени бяха секции, в които протоколите са дописвани и поправяни, а в други преференциите не са правилно отчетени.

Жалбоподателите оспориха протокола на Общинската избирателна комисия като документ, който некоректно отразява изборните резултати в съдържателната си част. Те поискаха провеждането на експертиза за повторното преброяване на бюлетините в определени СИК и допускане на свидетелски показания, с които да установят нарушения на изборният процес.

Съдът обяви, че ще се произнесе по допускането на доказателствата в закрито съдебно заседание и обяви,че отлага делото за утре, 11 ноември, от 13:30 ч.