Искат оставката на Борислав Гуцанов

Животът

10-11-2015, 16:35

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандал в БСП-Варна заради кандидатурата на Неделчо Михайлов

Преследвал лични интереси и подвел членовете и симпатизантите, подкрепяйки Неделчо Михайлов за кмет на "Владиславово"

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов и целият Градски съвет да подадат оставка, настояват от Инициативния комитет, издигнал за кандидат за кмет на "Владиславово" Генадий Атанасов. Според последния, Гуцанов преследва лични интереси и е подвел членовете и симпатизантите на столетницата като е подкрепил за втори мандат кандидата на "Нашият град" Неделчо Михайлов, който загуби на балотажа срещу Николай Костадинов от ГЕРБ.

С решението за подкрепа на Михайлов, Гуцанов е направил всичко възможно БСП да няма свой кандидат във "Владиславово", смятат социалистите в района. Освен това според Генадий Атанасов, кандидатурата на досегашния районен кмет не е отговаряла на устава на БСП, тъй като Неделчо Михайлов не е независим, нито пък "Нашият град", чийто представител е, е партньор на столетницата.

След като самият Михайлов заяви, че отказва подкрепата на БСП, спешно била издигната кандидатурата на Генадий Атанасов, зад когото застана и местната коалиция "Варна - Атака, Възраждане, Нова сила". Още след обявяването на подкрепата за Михайлов социалистите във "Владиславово" обявиха, че не я приемат и поискаха преразглеждане на решението. Пуснато бе и възражение до Националния съвет и Изпълнителното бюро на БСП, в което се отбелязва, че партийното ръководство във "Владиславово" не е сменяно от 2007 г.