Българин отново стана "Най-силен мъж на Америка 2015"

Новините

07-11-2015, 14:39

Снимка:

Пресцентър община Гоце Делчев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Веднага след провеждането на състезанието и спечелената титла неврокопчанинът обяви, че започва подготовка за надпреварата "Най-силен мъж в света"

Димитър Саватинов отново стана "Най-силен мъж на Америка 2015” (ASM 2015) и така защити за втора поредна година титлата си.

Миналата година престижната награда донесе на атлета, който е роден в Гоце Делчев, голяма известност в Америка и световно признание. Надпреварата тази година се проведе в Атланта, щата Джорджия, където се събраха най-силните мъже на САЩ. Те премериха сили в една от най-авторитетните и популярни прояви в силовите спортове, информира 24chasa.bg.
Българинът доби правото на участие в престижното състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати, оставайки само веднъж извън челната тройка на състезанията, които са всъщност квалификации за първенството.
Миналата година Димитър Саватинов за първи път стана носител на титлата "Най-силен мъж в Америка”, като тогава той постигна Американски рекорд в дисциплината "Long press” с постижение от 210 кг, В състезанието тази година, той отново подобри рекорд, но този път в дисциплината Stone Atlas.
Веднага след провеждането на състезанието и спечелената титла неврокопчанинът обяви, че започва подготовка за надпреварата "Най-силен мъж в света", а амбицията му е да се нареди сред най-добрите.
Саватинов бе отличен с наградата "Спортист на годината" в родния си град миналата година, припомнят от 24chasa.bg.