Последната битка на краля оживява във Варна

Животът

05-11-2015, 14:44

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Възстановката ще бъде в Аспарухов парк

За осми път Сдружение за исторически възстановки "Чигот"- Варна има удоволствието да Ви покани на пресъздаването на един от най-мащабните и важни военни сблъсъци на Балканите, а именно - финалната битка между Европейските кръстоносни армии и силите на Османската империя.

След изтощителен поход през Дунавската равнина, изпълнен с постоянни сблъсъци и обсади, на 10-ти ноември 1444 година кръстоносните войски на полско-унгарския крал Владислав III Ягело и трансилванския воевода Янош Хуняди достигат крепостта Варна и влизат в решителен сблъсък с Османската армия. Изходът от него решава за векове съдбата не само на България, но и на цяла Югоизточна Европа.

"Последната битка на краля" ще се проведе на 14.11.2015г. от 15:30 ч. зад спортен комплекс Аспарухов парк в кв. "Аспарухово" с участието на клубове за исторически възстановки от цяла България, както и клубове от чужбина - Сърбия, Румъния и Турция.

Ако някога сте мечтали да станете свидетели на истинска средновековна битка, това е Вашата най-добра възможност. Събитието е с вход свободен. След края на битката всеки ще има възможност да се снима с участниците.

Повече информация може да намерите във Facebook: на страницата на "Чигот" и на страницата на събитието