Съдят полицаи за присвояване на дрехи ментета

Крими

04-11-2015, 09:08

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Четиримата служители на реда са с мярка за неотклонение "подписка"

Четирима полицаи от Добрич ще бъдат съдени в качеството си на длъжностни лица, които не са изпълнили служебните си задължения с цел да набавят за себе си облага. Делото започва днес във Варненския окръжен съд.

Севдалин С. , Миглена Т. , Добромир Д. и Добромир Г. работят като разследващи полицаи в отдел "Досъдебно производство" на ОД на МВР - Добрич. Служебните им задължения са свързани с провеждане на разследвания по досъдебни производства за извършени престъпления от общ характер. След приключване на разследване на "Икономическа полиция" - Добрич четиримата е трябвало да унищожат иззети и приобщени като веществени доказателства спортни дрехи и аксесоари, изработени неправомерно като имитация на оригиналните търговски марки "Адидас" и "Найк".

На 5 април 2013 г. те пристъпили към изпълнение на задълженията си, като нарязали по-голяма част от дрехите. Няколко часа по-късно обаче четиримата полицаи решили да си заделят облекла за своя употреба и да не ги унищожават, твърди държавното обвинение. Според назначената в досъдебното производство икономическа експертиза спортните облекла, които са били присвоени от полицаите, са на стойност 1331 лв. Четиримата полицаи са с мярка за неотклонение "подписка".