Полицаи блокираха Аспарухов мост (обновена)

Служителите на закона искат да покажат, че не са съгласни с реформата, която им готви правителството

Над 100 полицаи блокираха Аспарухов мост в знак на съпричастност с колегите си от страната, които излязоха на протест срещу предложения в проектозакона за държавния бюджет, орязващи допълнителните им възнаграждения при пенсиониране. Спонтанната демонстрация на служителите на реда се случва ден преди официално обявения от полицейските синдикати протест в големите градове.

Полицаите блокираха моста от към Варна, като по този начин възпрепятстваха движението към южните квартали "Аспарухово" и "Галата" и в обратна посока. Полицейската блокада стана причина за образуване на огромни колони от автомобили, чакащи да продължат пътя си.

21:30 ч Около час след началото на блокадата униформени полицаи отпушиха трафика към града и южните квартали, а протестиращите започнаха да се разотиват, предаде репортер на varnautre.bg.

Служителите на закона искат да покажат, че не са съгласни с реформата, която им готви правителството - заплатите, получавани при пенсионирането им, които в момента са 20, да бъдат намалени на 10 от догодина, както и на премахването на класа "прослужено време".

Утре те планират да протестират на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и бул. "Република", като е възможно да блокират първия булевард и по този начин да затапят движението към изхода на града.