Трагедия на "Тича": Черно море на колене пред Берое

ВИДЕО: "Моряците" падат с 0:3 от заралии

Черно море записа първа загуба от Берое пред собствена публика от началото на века. В среща от 14-ия кръг на "А" група "моряците" отстъпиха с 0:3 на заралаии след безобразна игра.

Никола Спасов заложи на същия състав от мача с Левски на Герана, като единствената разлика бе отсъствието на Марк Клок. Стефан Станчев бе върнат на десния бек, докато Тодор Паланков бе партньор на Кулибали в центъра на защитата. Стенио пък бе поставен в халфовата линия.

Първата сериозна опасност дойде в 8-ата минута, когато Тодор Паланков сбърка и позволи на Стивън Петков да се откъсне сам срещу вратаря, но нападателят на заралии бе настигнат от Кулибали, който му отне топката.

В 16-ата минута и моряците застрашиха вратата на противника. Райков стреля от фаул, но Макенджиев спаси. Седем минути по-късно пред заралии се откри отлична възможност да поведат в резултата, когато Иво Иванов стреля с глава от границата на малкия петалт след центриране от корнер, но Китанов улови.

Така се стигна до 28-ата минута, когато гостите от Стара Загора откриха резултата. Спас Делев подаде към Милисавлевич, сърбинът преодоля Кулибали и с мощен шут от 11-12 метра разстреля Китанов - 1:0 за Берое.

Началото на втората част започна с двуостра игра. Първо Берое организира опасна атака, а после моряците пропуснаха невероятна възможност за изравнителен гол. Тя дойде в 48-ата минута, когато първо Стенио стреля с глава в напречната греда след центриране отдясно, а при добавката кулибали не успя да вкара от 5-6 метра.

Само пет минути по-късно Берое бе близо до второ попадение. Андонов нахлу отляво в наказателното поле, но не успя да намери намиращия се на празна врата Спас Делев, тъй като центрираната топка се удари в крак на бранител и излезе в корнер.

В 59-ата минута гостите организираха нова добра комбинация, която завърши с втори гол. Спас Делев изведе резервата Том сам срещу вратаря и бразилецът се разписа с техничен шут по земя. Това пък бе втора асистенция за Делев в мача.

Черно море беше близо да се върне в мача, но в 64-ата минута Андреас Васев не успя да вкара отблизо, стреляйки опасно, но Макенджиев прояви добър рефлекс и изби в корнер.

В 82-ата минута тимът на Петър Хубчев за малко не вкара трети гол, когато Исмаил Иса центрира към Андонов, но шутът от воле на нападателя профуча над напречната греда.

В 89-ата минута след центриране от фаул в наказателното поле на Берое Кулибали стреля с глава, но Макенджиев спаси. В даденото от съдията продължение Георги Андонов се измъкна от Мамуту Кулибали, който пусна към Исмаил Иса, а той с техничен удар изпрати топката във вратата на Георги Китанов за крайното 0:3.

Черно море – Берое 0:3

Голмайстор: Милисавлевич (28), Том (59), Иса (90)

Черно море: Китанов, Станчев (60 Расим), Кулибали, Георгиев, Венков, Паланков (71 Йосков), Стенио, Курьор, Бурабия, Райков (45 Васев), Бижев

Берое: Макенджиев, Пенев, Иванов, Василев, Зехиров, Елиаш, Динков, Петков (57 Том, 80 Иса), Делев (83 Филипов), Милисавлевич, Андонов

Съдия: Станислав Тодоров

Жълти картони: Станчев, Венков, Стенио; Динков

Стадион: "Тича", Варна