Треньор по ММА, изнасилил 15-годишна, получи условна

Крими

02-11-2015, 13:41

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Осъден е да заплати 20 000 лева обезщетение

Треньор по ММА получи условна присъда заради изнасилване на непълнолетно момиче. Наказанието за 52-годишния С. Желев е 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Подсъдимият има предходна съдимост, но е реабилитиран. Осъден е да заплати обезщетение в размер на 20 000 лева на пострадалата.

Желев е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от семейството на 15-годишна ученичка. Самото престъпление е извършено на 4 февруари миналата година в апартамент под наем във Варна.

Според обвинителния акт, подсъдимият се снабдил с ключовете за квартирата на свой познат и ги предоставил на друго 15-годишно момиче, което се занимавало със същия спорт. Именно то поканило своя съученичка /потърпевшата девойка/ в чуждото жилище. Под предлог, че ще разговарят по женски и пушат, двете момичета купили мезета и сладкиши и отишли следобед в апартамента. Привечер в спалнята на жилището отишъл подсъдимия и въпреки несъгласието на пострадалата да прави секс, той я принудил към това със сила. Прибирайки се с такси към дома си, непълнолетната споделила пред таксиметровия шофьор за извършеното спрямо нея изнасилване, а по-късно разказала за случилото се и на близките си. Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. В тежест на подсъдимия са държавните такси и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Варна.