До 50% намаляват наказанията на Спартак Варна при обжалване

В най-добрия случай санкцията на "соколите" ще падне на 2 мача лишаване от домакинство и 475 лева глоба

В Спартак могат да намалят най-много наполовина санкциите, които ЗС на БФС (Варна) му наложи. Това ще стане, след като клубът обжалва наказанията до Апелативната комисия (АК). Срокът за подаване на жалбата, за която ще бъде заплатена такса от 100 лева, е 4 ноември (сряда).

Спартаклии са лишени от домакинство за 4 мача и глобени с 950 лева заради скандалите на прекратения двубой от "А" областна група с Балкан в село Аспарухово. Освен това варненци губят с 0:3 срещата, но това решение на на Дисциплинарната комисия, няма как да бъде обжалвано.

"При подадени жалби АК може да намаля санкции най-много до 50%”, уточни секретарят на ЗС на БФС - Варна Пламен Хаджийски. Това означава, че в най-добрия случай наказанието на Спартак ще падне на 2 мача лишаване от домакинство и 475 лева глоба.

Иначе е задължително членовете на АК да са нечетен брой. В момента те са 7 – шефът на ЗС на БФС (Варна) Георги Мирчев, Пламен Хаджийски, областният председател на Разград и Русе Димитър Димитров-Кулеманс и областните председатели на Добрич - Иван Манолов, Шумен – Милен Христов, Търговище – Валентин Вълчев, и Силистра – Георги Нарлев.