Младеж ограби четири пъти позната, приютила го в дома си

Крими

29-10-2015, 15:03

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

23-годишният мъж изнасял вещи и ги залагал

Варненският районен съд наложи условна присъда на 23-годишен младеж от Сливен за кражба и присвояване на пари и вещи от негова позната. В бързо производство и процедура на съкратено съдебно следствие, младият мъж бе признат за виновен, че на 15 юли тази година отнел накити и пари от квартирата на своя позната във Варна, както и преносим компютър със зарядно и телевизор.

Ден преди деянията подсъдимият отседнал за няколко дни в квартирата на пострадалата девойка. На 15 юли т. г. тя тръгнала за работа, като му оставила ключовете си и му позволила да ползва всички помещения в жилището, без да пипа личните й вещи. Уговорката била по-късно през деня той да занесе ключовете до местоработата й. Младежът открил в жилището малка парична сума и я проиграл в казино. После отново се върнал до квартирата, взел мобилен телефон без сим карта и веднага го заложил в магазин за телефони и аксесосари, като получената сума отново проиграл.

При третото връщане до апартамента подсъдимият отнел лаптоп и по идентичен начин пропилял парите от залагането му. За пореден път младежът се върнал в квартирата и изнесъл телевизора на неговата позната, но на улицата бил спрян с чуждата вещ в ръце за проверка от патрулиращи полицаи и тогава признал за стореното по-рано през деня.

23-годишният младеж е с чисто съдебно минало. За извършените при продължавано престъпление кражби и присвояване му бяха наложени отделни наказания, като след редуцирането им с 1/3 и групиране, той бе осъден да изтърпи едно общо наказание в размера на по-тежкото от тях - 8 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.