17 от старите съветници отново в местния парламент

Мисия Варна

28-10-2015, 11:12

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кои са съветниците в новия местен парламент на Варна

В Общинския съвет влиза зам.-кметът по здравните въпроси д-р Лидия Маринова

17 от новоизбраните общински съветници във Варна са били част от състава на предходния местен парламент, показа проверка на Varnautre.bg. Най-многобройни сред новите стари съветници са представителите на партия ГЕРБ, която има 22 мандата в Общинския съвет. В него отново са Тодор Балабанов, който бе зам.-председател на ОбС и председател на бюджетната комисия в мандата 2011 – 2015 г., Даниела Димова, която ръководеше комисията по култура, Юлияна Боева, която бе председател на правната комисия, Славчо Славов, който ръководеше образователната и Николай Георгиев, който председателстваше комисията по европейски въпроси.

В новия Общински съвет от ГЕРБ влизат и Станислав Иванов, който ръководеше временната комисия по структури, Мартин Байчев, който бе председател на тази по опазване на околната среда и Марица Гърдева. За съветник от ГЕРБ е избрана и заместник-кметът по здравните въпроси д-р Лидия Маринова.

Досегашният председател на временната комисия за борба с корпуцията и корупционните практики Петър Липчев влиза в новия местен парламент от листата на коалиция "Варна – Възраждане, Атака, Нова сила". От същата листа влизат и досегашните съветници д-р Ивайло Бояджиев и Костадин Костадинов, който се впусна и в кметската надпревара.

От групата на БСП в новия Общински съвет е единствено Януарий Вичев, а от Граждански експертен център (ГЕЦ) – Добромир Джиков. Отново ще бъдат съветници и Ивайло Митковски, който влиза от коалицията "Реформатори и патриоти", Христо Атанасов, който е представител на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и братята Янко Станев и Валентин Станев, които в предходния местен парламент бяха част от групата СДС-ДА, а понастоящем влязоха от Социалдемократическата партия.