Осъдиха купувач на гласове

Крими

27-10-2015, 15:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

22-годишният Ахмед е дал на три лица по 20 лева, за да гласуват в полза на определен кандидат

Задържаният за купуване на гласове в село Царев брод Денис Ахмед, който беше обвинен от Районната прокуратура в Шумен за престъпление по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, бе осъден на 11 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

22-годишният Ахмед сключи споразумение по време на съдебното следствие в Шуменския районен съд, призна изцяло вината си и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред. Осъдителната му присъда бе постановена в рамките на 72-часовото задържане по искане на Районната прокуратура в Шумен, която образува бързо производство срещу купувача на гласове. Иззета в полза на държавата e банкнота от 20 лева, дадена от Денис Ахмед на свидетел, за да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат на местните избори в селото.

Бързото производство беше образувано на 22 октомври, а 22-годишният Ахмед беше задържан за срок до 72 часа, след като успява да даде на три лица по 20 лева, за да гласуват в полза на определен кандидат на местните избори на 25 октомври. Постигнатото споразумение, одобрено от съда, е със сила на влязла присъда и е окончателно.