Иван Портних спечели вота във Варна

Мисия Варна

25-10-2015, 19:41

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Втората позиция в морския град е за кандидата на Реформатори и Патриоти Чавдар Трифонов

Варна избра Иван Портних да я управлява и през следващите четири години, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч", цитирани от Нова телевизия. Кметът на ГЕРБ получава одобрението на 58% от варненци.

Втората позиция в морския град е за кандидата на Реформатори и Патриоти Чавдар Трифонов. Неговият резултат е в пъти по-нисък - 12 процента. На трето място се нарежда подкрепената от БСП проф. Анелия Клисарова, за която са гласували 8,1%.

Четвърти е кандидатът на "Живот за Варна" Данаил Папазов с подкрепа от 7,3%. На пето място се нарежда Костадин Костадинов от коалиция "Варна", за когото са гласували 5,8% от избирателите. 

Кирил Йорданов - емблематичният бивш градоначалник, управлявал 14 години морската ни столица, успя да привлече 4% от гласовете на избирателите. След него е кандидатът на АБВ доц. Меглена Темелкова с 1,9% подкрепа, а осми остава кандидатът на НФСБ Димитър Карбов, за когото гласовете са 1,7 на сто.

42,9% са подкрепили листата на ГЕРБ за Общинския съвет, сочат данните от екзитпола на "Алфа Рисърч". 12,6% са дали гласа си за кандидатите на Реформатори и Патриоти, а 9,5% - за листата на БСП. 6,2% са гласувалите за кандидат-съветниците на "Живот за Варна".