Секционна комисия не дала на избирателка бюлетина за референдума

Мисия Варна

25-10-2015, 11:46

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кутиите, в които се събират отрязъците, се оказали малки

В една от секционните избирателни комисии в училище "Стефан Караджа" във Варна не са дали бюлетина за референдум. Това алармира читателка на Varnautre. Жената отишла да гласува, изчакала опашка, но след като влязла в секцията получила изборни книжа само за кметове и съветници. Жената дори не е била попитана дали иска да гласува в референдума. 

След вота си за местна власт, варненката напуснала секцията, а на изхода и попълнила анкета за екзит пол. Едва тогава се усетила, че не са й дали бюлетина за националното допитване. На жената се наложило да търси съдействие, изчакала опашката отново и чак тогава успяла да пусне гласа си за референдума. 

За случая до момента няма постъпил официален сигнал в ОИК, посочи председателя й Велин Жеков. Той посочи, че активността към този час е много по-високо спрямо предходни избори и всички СИК-ове работят под пълна пара. Пропускът можело да се дължи именно на голямото напрежение в комисиите. 

Той съобщи още, че ЦИК не е съобразила големината на кутиите, в които се събират отрязъците от бюлетините по време на гласуването. Тази година те не са ъгълчета, а правоъгълни ленти. Кутиите са се оказали много малки и сега се прави организация за осигуряване на допълнителни.