Газова бутилка уби жена на ул. "Карамфил" (снимки)

Крими

23-10-2015, 20:57

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

От взрива се е откъртила тераса, която е повлякла загиналата

Газова бутилка уби жена на улица "Карамфил" във Варна, научи Varnautre. Инцидентът стана тзи вечер около 20:30 часа пред бл. 15. От взрива  балкон се е откъснал от апартамент на седмия етаж. Загиналата възрастна жена е била във въпросния апартамент, когато е избухнала бутилката. Отломките от срутената тераса са повлекли тялото й, което е паднало от 7-я етаж. Жената е починала на място. 

Според хората от района се е чул много силен гръм. По думите на пожарникарите, които в момента са на място, става дума за техническа неизправност в газова бутилка, която е довела до инцидента. 

От взрива леки щети има и по две коли, които са били паркирани пред блока. Полицията все още установява самоличнотта на загиналата. Започнато е досъдебно производство. По първоначални данни жилището е обитавано от възрастна жена. Изяснява се дали същата е била сама в момента на взрива. На мястото се извършват процесуално – следствени действия за детайлизиране на обстоятелствата около инцидента.

По информация на Varnautre загиналата е на 85 години с инициали Н.Д. Пред Varnautre нейни близки съобщиха, че тя е живеела в апартамента. 

Тази вечер ще бъде извършена проверка дали от взрива е нарушена конструкцията блока. Експерти ще обследват дали след срутването на терасата има опасност за следващия - последен етаж от блока. Неговият собственик пък е силно притеснен, тъй като балконът на детската стая в жилището му се пада точно над срутената тераса. 

Взривеният балкон е бил изграден от итонгови блокчета и остъклен с пвц дограма.