Накaзаха с пробация варненка, крала ток

Крими

22-10-2015, 14:45

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жената се присъединила към мрежата с помощта на клема и кабел

Районният съд наложи наказание пробация на 37-годишна варненка за кражба на ток. В съдебна зала жената постигна споразумение с прокуратурата и призна вината си. В продължение на шест месеца тя ще трябва да се среща с пробационен служител и да се регистрира по настоящ адрес.

Престъплението е извършено есента на миналатан година. На 11 септември миналата година служители на енергийния доставчик били извикани на адрес в квартал "Чайка", поради възникнала авария и спиране на електрозахранването за цял вход от жилищен блок. При проверката те установили наличие на нагар в главното табло, вследствие на неправомерно свързване чрез клема и кабел към един от апартаментите. Самото жилище било с демонтиран преди време електромер, заради неплащане на сметки за електрическа енергия.

Ден по-късно, на 12 септември при поредно спиране на захранването в същия вход и проверка на главното табло, специалистите установили отново неправомерно присъединяване, направено по идентичен начин като предишния ден и с кабел, позволяващ в жилището на подсъдимата да се използва безотчетна енергия.